IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ продължават да спадат

През последното тримесечие на миналата година е отчетено понижение от 2,4% на годишна база

12:59 | 24.02.12 г. 1
Цените на жилищата в САЩ продължават да спадат

Цените на жилищата в САЩ са спаднали с 2,4% през последните три месеца на 2011 г. спрямо аналогичния период на миналата година на фона на засиленото търсене на евтини проблемни имоти от инвеститорите, съобщи Bloomberg.

В сравнение с предходното тримесечие жилищата в САЩ са поевтинели с 0,1%, показват сезонно изгладените данни на Федералната агенция за жилищно финансиране, които се основават на отпуснатите ипотеки, гарантирани от държавните агенции Fannie Mae и Freddie Mac.

През декември 2011 г. обаче цените на жилищата са се понижили с 0,8 на сто в сравнение с декември 2010 г., докато през ноември беше отчетен годишен ръст от 0,7 на сто.

Налагането на възбрани върху имоти продължава да подхранва запасите на пазара, показват данните на агенцията. Това продължава да оказва натиск върху цените на жилищата.

Очаква се тази година банките в САЩ да отнемат повече от 1 млн. жилища, предупредиха наскоро от RealtyTrac.

Вчера от асоциацията на брокерите на имоти в САЩ съобщиха, че 35% от сделките със стари жилища се падат на сделките с проблемни имоти (имоти под възбрана и т. нар. къси продажби, при които собственикът се съгласява да продаде жилището на по-ниска цена от размера на задължението).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
И ножицата между ползвания кредит и пазарната цена на обезпечението се разтваряяяяяяя. Банките пищят като ужилени защото трупат нови и нови загуби и то не само днес, а за целия бъдещ период на една такава клета ипотека. И няма лек за подобна болест освен фалит на банката. Драмаааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още