IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентските жилища преди и след Белия дом

В деня на президента Forbes представя жилищата на Барак Обама и някои от предшествениците му

12:16 | 20.02.12 г.
Президентските жилища преди и след Белия дом

Без съмнение най-известната къща, която е обитавал всеки един от бившите президенти на САЩ е Белият дом във Вашингтон. Преди да бъдат избрани обаче и след напускането на Овалния офис тези политици са живеели другаде.

В чест на Деня на президента (20 февруари), авторитетното издание Forbes представя жилищата на сегашния президент на САЩ Барак Обама и на някои от неговите предшественици.

Барак Обама

Преди да се премести в Белия дом президентът Обама живееше на "Грийнууд авеню" в Чикаго. Домът на семейството му е построен през 1917 г. и разполага с жилищна площ от 575 кв. м. Обама и съпругата му Мишел купуват тухлената къща за 2,65 млн. долара през 2005 г., малко след като Обама е избран за сенатор.

Джордж Буш-младши

Когато дойде времето бившият президент Джордж Уокър Буш да напусне Овалния кабинет, 43-ият президент на САЩ реши да се върне в родния си щат Тексас, като си купи просторен дом от 743 кв. м в Далас. Семейството придоби и съседния имот, но го разруши през 2008 г. По онова време имаше слухове, че имотът е разрушен, за да може сем. Буш да разшири двора си.

Бил Клинтън

За разлика от много други президенти Бил Клинтън не притежаваше собствено жилище, докато живееше в Белия дом. Роден и израснал в Арканзас, бивишят президент и съпругата му Хилари Клинтън, която в момента е държавен секретар на САЩ, решиха да останат на Източния бряг и в края на втория мандат на Клинтън си купиха къща в Чапакуа, Ню Йорк. Домът на семейството е построен през 1889 г., площта му е 500 кв. м и разполага с 5 спални и 4 бани.

Роналд Рейгън

Преди Роналд Рейгън да заживее в Белия дом той е обитавал "звездните“ хълмове на Лос Анджелис. Именно там живеят той и съпругата му Нанси до избора му за президент през 1981 г. След два мандата на поста 40-ият президент на САЩ се завръща в Лос Анджелис, като си избира първокласен имот в изискания квартал Бел Еър. Съпругата на покойния президент Нанси продължава да живее там и до днес.

Джералд Форд

Не една, а две от къщите на бившия президент Джералд Форд в момента се продават - една в Калифорния и една в Колорадо. Първият имот свидетелства за любовта на Форд към ските и заниманията на открито. Той се предлага за 9,95 млн. долара, като за първи път излезе на пазара през 2008 г., когато цената му бе 14,9 млн. долара. Втората къща е значително по-евтина. Средновековното ранчо струва 1,699 млн. долара и пази спомени за живота на президента, включително голям портрет на Бети Форд, окачен в дневната.

Джон Кенеди

Една от най-известните фамилии в Америка държи и един от най-прочутите имоти. Къщата в градчето Барнстейбъл, Масачузетс, се простира върху парцел от 24 декара. Купува я бащата на Джон, Джоузеф, реконструира я и я превръща в лятна вила за семейството си. През 1956 г, след като се жени за Джаки, Джон Кенеди купува малка къщичка наблизо, а брат му Робърт по-късно става собственик на съседен имот. След смъртта на сенатора от Масачузетс Тед Кенеди създаденото от фамилията имение е дарено на Института "Едуард Кенеди".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още