IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магазин в One Hyde Park се продава за 21 млн. паунда

Наемател на помещението в момента е Abu Dhabi Islamic Bank

13:37 | 08.02.12 г. 1
Магазин в One Hyde Park се продава за 21 млн. паунда

Строителят на луксозния жилищен комплекс "One Hyde Park" в лондонския квартал Найтсбридж иска да продаде магазин на приземния етаж на сградата за най-малко 21 млн. паунда, предаде Bloomberg.

Обектът, който в момента е нает от Abu Dhabi Islamic Bank, се предлага от Project Grande (Guernsey) Ltd. Това и е първият офис на банката във Великобритания.

Abu Dhabi Islamic Bank има 14-годишен договор за наем на обекта, който е един от трите търговски площи в сградата. Банката плаща наем от 800 000 паунда годишно, посочват от Project Grande.

"В момента не може да се купи магазин на Бонд Стрийт или Оксфорд Стрийт, защото няма такива на пазара", твърди Пол Кокбърн, директор от Savills Plc, който отговаря за продажбата.

"Търговските имоти в Лондон са много недостъпни, а Найтсбридж не е изключение", допълва той.

"One Hyde Park" беше построен съвместно от CPC Group на Кристиан Кенди и компанията Waterknights, с която е свързан премиерът на Катар Шейх Хамад бин Джасим бин Джабер ал Тани.

През август миналата година руският предприемач Григорий Гуселников плати над 13 млн. паунда за магазин в "One Hyde Park", нает от Rolex. Два месеца по-късно обект, в който се помещаваше автокъщата за спортни автомобили McLaren, беше продаден за над 11 млн. паунда.

Миналата седмица пък апартамент с пет спални и с площ от почти 840 кв. м в "One Hyde Park" беше продаден за 60 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 12 години
То и по Графа искат подобни цени:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още