IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко горещ може да стане пазарът на бизнес имоти в Силициевата долина

В момента потенциални наематели в региона търсят площи колкото за 8 търговски центъра

14:30 | 26.01.12 г.
Колко горещ може да стане пазарът на бизнес имоти в Силициевата долина

Пазарът на имоти в Силициевата долина набира скорост.  Техногигантите от региона усилено търсят пространство, равняващо се на осем търговски центъра, пише онлайн изданието Mercury News.

Това стана ясно по време на конференция, организирана от компанията за недвижими имоти Cornish & Carey Commercial Newmark Knight Frank. Присъстващите на събитието брокери изразиха оптимистични прогнози за икономиката в региона и развитието на сектора на бизнес имотите.

"През 2011 г. имаше засилено търсене от страна на наемателите, а предстои то да се увеличи още повече", коментира Фил Махоуни, изпълнителен вицепрезидент на компанията.

В момента потенциални наематели търсят общо 900 000 кв. м. площи за офиси и научна работа в Силициевата долина, твърдят от фирмата. Според техни данни в края на 2011 г. търсенето е нараснало до 1 млн. кв. м, което е най-високото равнище за последните пет години.

Махоуни очаква в следващите няколко месеца да бъдат наети около 600 хил. кв. м. площи.

Същевременно обемът на незаетите първокласни офиси в Силициевата долина е намалял близо наполовина, показват още данните на компанията. В края на 2010 г. делът на неусвоените площи е бил 20,6%. Една година по-късно той възлиза на 11,9%.

В момента в района има 9 400 свободни работни места в областта на информационните технологии. Според Махоуни търсенето на работна ръка в региона ще продължи, което е предпоставка за силно възстановяване на пазара на имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още