IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вдигат жилищна сграда на мястото на корабостроителницата на Хенри VIII в Лондон

Проектът на стойност 25 млн. паунда предвижда бившата корабостроителница да бъде превърната в 15-етажна жилищна сграда със 100 апартамента

19:14 | 24.01.12 г.
<p>
	<em>Снимка: albanyuk.com</em></p>

Снимка: albanyuk.com

Компанията Albany Homes International вече има разрешително за реконструкцията на историческата корабостроителница на Крал Хенри VIII в Лондон, която ще се превърне в нова жилищна сграда, предаде онлайн изданието Property Wire.

Проектът на стойност 25 млн. паунда е с първокласно разположение - на брега на р. Темза, с гледка към Канари Уорф.

Според проекта бившата корабостроителница ще бъде превърната в 15-етажна жилищна сграда със 100 апартамента, като 80 от тях ще бъдат частни, а 20 ще се предлагат по правителствената схема за достъпни жилища.

На приземния етаж на сградата се предвижда да има риболовен клуб, етажите от първия до четвъртия ще бъдат обособени като паркинг, а на петия ще има градина.

"Изключително сме щастливи, че успяхме да получим разрешително за строеж за парцел с такова историческо минало“, коментира управляващият директор на компанията Бари Ейнджъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още