IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото строителство в САЩ се е върнало към спад през декември

Строителството на еднофамилни жилища обаче бележи ръст от 4,4% през месеца до най-високото си равнище от април 2010 г.

17:38 | 19.01.12 г.
Новото строителство в САЩ се е върнало към спад през декември

След „сладкия“ за новото жилищно строителство в САЩ ноември, през декември сегментът отново се е върнал към спад.

Търговското министерство на САЩ съобщи, че началното жилищно строителство е регистрирало месечно понижение от 4,1% до 657 хил. жилища на приравнена към годишна основа база, пише Bloomberg.

Разрешителните за строеж, които отразяват бъдещата активност в строителния сектор са претърпели незначителен спад от 0,1% до 679 хил., показват още данните.

Най-сериозен спад на началното жилищно строителство е регистриран в североизточния регион на САЩ. Там статистиката е измерила намаление от 41,2%. В западните щати е отчетено понижение от 17,6%.

През декември строителството на еднофамилни жилища в Страната на неограничените възможности е нараснало с 4,4% спрямо ноември до 470 хил. жилища. Това е най-високо равнище на началното еднофамилно жилищно строителство от април 2010 г.

В същото време обаче търсенето на къщи намалява значително заради високата безработица в САЩ и вълната от по-изгодни проблемни имоти на пазара.

Въпреки нестабилността на пазара на имоти и затрудненията на строителния бранш в САЩ доверието сред строителните компании в страната достигна максимума си от повече от 4 години насам. Фирмите очакват ръст на търсенето заради ниските разходи по кредитите и по-евтините жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още