IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Франция е била най-интересна за британските купувачи на имоти през 2011 г.

Над 15% от запитванията на британци през миналата година са се отнасяли за имоти в Прованс, френските Алпи или по Лазурния бряг

18:22 | 17.01.12 г.
Южна Франция е била най-интересна за британските купувачи на имоти през 2011 г.

Ваканционните имоти в Южна Франция са привлекли най-сериозен интерес от страна на британските купувачи през миналата година, показват данни на портала за недвижими имоти The Move Channel.

Над 15% от запитванията на британци са се отнасяли за имоти в Прованс, френските Алпи или по Лазурния бряг.

Популярни инвестиционни дестинации за британците са и други региони в Южна Франция. Аквитания например е генерирала 14% от запитванията на потенциални купувачи, следвана от Лангедок Русийон с 13,94%.

Въпреки регистрирания интерес към Южна Франция обаче класацията на запитванията за отделните градове във Франция показва, че Париж е привлякъл най-сериозни инвестиционни намерения на британците. Столицата е генерирала над една пета от запитванията на потенциални купувачи за имоти във Франция. Следват Бордо и Марсилия.

Най-често потенциалните британски купувачи са търсили в Google под фразата „къщи за продажба във Франция“.

В месечната класация за декември 2011 г. Франция заемаше третото място сред дестинациите, генерирали най-сериозен интерес от страна на потенциалните британски купувачи. Първата позиция беше за Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още