IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските борсово търгувани фондове за имоти отново са атрактивни

Фондовете дават възможност на инвеститорите да се възползват от по-привлекателните бизнес и промишлени имоти

10:00 | 16.01.12 г.
Щатските борсово търгувани фондове за имоти отново са атрактивни

След бурната 2011 г. мнозина инвеститори все още търсят място на пазара в САЩ, въпреки че доверието във възстановяването на световната икономика продължава да е слабо, пише онлайн изданието Seeking Alpha.

На фона на продължаващата нестабилност на финансовите пазари и разрастващата се дългова криза в Европа американската икономика демонстрира прилична гъвкавост. През последните месеци инвеститорите там станаха свидетели на редица по-добри от очакваните данни както за жилищния, така и за трудовия пазар.

Окуражаващите икономически показатели накараха мнозина да увеличат значително експозициите си към САЩ на прага на 2012 г. Така местният пазар на недвижими имоти привлече вниманието на инвеститорите, търсещи начин да си осигурят по-благоприятни инвестиции.

Постоянно увеличаващият се брой на продажбите на нови жилища и все по-доброто доверие сред строителите са два признака за бавно, но стабилно възстановяване на опустошения жилищен пазар в САЩ.

Въпреки че борсово търгуваните фондове предоставят експозиции, които се различават сериозно от собствеността на жилища, те все пак дават на инвеститорите възможност да се възползват от една привлекателна област на пазара.

Докато повечето налични имотни продукти поддържат ограничена експозиция към жилищните имоти, в тези фондове обикновено преобладават бизнес и промишлени имоти.

Дружествата със специална инвестиционна цел биха могли да предоставят добра възможност за инвеститорите, които търсят начин да разширят експозициите си към местния пазар на недвижими имоти. Те не включват само жилища, тъй като се влияят от редица различни фактори, като безработицата, очакванията за икономическия растеж, потребителското доверие, както и целевите държавни разходи.

Подобряващата се икономическа обстановка в САЩ е една от основните причини за инвеститорите да се замислят за борсово търгуваните фондове на дружествата със специална инвестиционна цел през 2012 г. Този сегмент от пазара със сигурност ще спечели от съживяването на бизнес условията във всички сектори, което на практика ще доведе до по-високо търсене на промишлени, търговски и офис площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още