IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на първокласните имоти в Лондон бележат нови рекорди

Според някои данни ръстът се дължи основно на чуждестранните купувачи, а регионите, към които няма чуждестранен интерес, губят инерция

17:58 | 03.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Офертните цени на първокласните имоти в Лондон достигнаха нови рекорди след ръст от над 3,4% на месечна база през ноември 2011 г., сочи доклад.

По данни на сайта за имоти PrimeLocation цените на луксозните жилища в британската столица са се повишили с 10% на годишна база след девет поредни месеца на ръст.

За пръв път в историята на индекса на сайта повишение са отчели всички региони на Лондон, а цените в някои са нараснали с близо 7%, пише PropertyWire.

Луксозните имоти в Лондон изпреварват тези от останалата част на страната и въпреки спадовете в шест британски региона, изключителното представяне в столицата е довело средното ниво за страната до нови, рекордновисоки стойности за седми пореден месец.

Средната цена на първокласните имоти на Острова към края на ноември е била почти 476 хил. паунда, което е с 0,2% по-висока цена от тази през октомври.

По думите на Найджъл Луис, анализатор от PrimeLocation, ценовите ръстове в Лондон са напълно обосновани, тъй като имотите в столицата устояват на икономическия климат отчасти поради кешови инжекции от страна на богати чуждестранни инвеститори.

„Няма непобедим пазар на имоти, но е вероятно луксозният пазар в столицата да продължи да изпреварва останалата част от Великобритания със значителна преднина през следващите месеци и да продължи стабилния ръст, регистриран през по-голямата част на 2011 г., който бе много окуражаващ на фона на голямата сигурност“, коментира той.

Само преди дни най-новото проучване на Savills също показа, че стойностите на първокласните жилища в Лондон са завършили 2011 г. на рекордни нива.

Според него някои от най-престижните региони в столицата, към които проявяват интерес международните купувачи, са изпреварили значително общия пазар, но кварталите, разчитащи предимно на местното търсене, са започнали да губят инерция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още