IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът преобразува бившите строителни войски в еднолично дружество

Държавното предприятие "Строителство и възстановяване" се преименува в "Главно управление строителство и възстановяване"

15:06 | 28.12.11 г.
Кабинетът преобразува бившите строителни войски в еднолично дружество

Бившето държавно предприятие "Строителство и възстановяване", добило популярност като строителни войски, се преобразува в еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие, решиха министрите на днешното си заседание.

Новата структура се преименува в "Главно управление строителство и възстановяване" ЕАД (ГУСВ ЕАД). Търговското дружество става правоприемник на активите, пасивите, правата, задълженията и архива на държавното предприятие.

Капиталът на ГУСВ е 180 793 757 лева, разпределен в същия брой обикновени поименни акции с номинална стойност един лев за акция, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Новото търговско дружество ще бъде с едностепенна система на управление и ще управлява от съвет на директорите, състоящ се от трима души.

Последната промяна в ръководството на държавното предприятие беше направена през 2009 г. През последните две години се появиха информации и за евентуално изваждане на ГУСВ от забранителния списък за приватизация, но строителният министър по онова време Росен Плевнелиев отрече да се готви продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още