IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Слаби сделки с имоти в Европа в последния момент преди празниците

На 22 декември са сключени сделки за 1,1 млрд. евро, а от началото на декември обемът на транзакциите е под 6 млрд. евро

12:34 | 27.12.11 г.
Слаби сделки с имоти в Европа в последния момент преди празниците

Традиционно преди празниците в сектора на имотите се сключват големи сделки в последния момент. Тази година обаче обемът на транзакциите е далеч под обемите, отчетени в предходните години, пише онлайн изданието PropertyEU.

Няколко сериозни сделки (за над 20 млн. евро всяка) в сектора на имотите в Европа са осъществени в последния момент преди празниците - на 22 декември. 

На датата са сключени сделки за 1,1 млрд. евро. Така за първите три седмици на декември транзакциите в сектора на имотите в Европа достигат близо 6 млрд. евро.

Въпреки това обаче изданието отбелязва, че стойността на сделките с имоти на Стария континент е далеч под обемите от предходните години. Има вероятност обаче сумата да се увеличи, тъй като някои от сделките може да не са оповестени публично.

Изданието припомня, че през декември 2010 г. „в 12 без 5“са били сключени сделки за 10,5 млрд. евро, а през 2009 г. - за 9,8 млрд. евро.

Според експертите много подобни сделки за крупни суми и в предходните години не са били обявявани веднага.

От транзакциите на 22 декември си заслужава да се отбележат двете сделки на шведския пенсионен гигант AMF.

Компанията придоби три търговски центъра в центъра на Стокхолм за почти 450 млн. евро, както и централата на финансовата група Skandia за 145 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още