IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците преоткриват България като зимна дестинация за инвестиции в имоти

Франция привлича най-сериозен интерес от страна на потенциалните купувачи от Острова, показват данни на Rightmove

18:19 | 21.12.11 г. 3
Британците преоткриват България като зимна дестинация за инвестиции в имоти

България се изкачва с три места до 14-та позиция в класацията на британската компания Rightmove за най-търсените от британците дестинации за покупка на имот в чужбина. Според данни на компанията България е събрала малко над процент от всички търсения за имоти в чужбина.

Експертите отбелязват, че страната ни става все по-популярна като зимна дестинация редом с Италия, Германия, Полша и Швейцария. Наскоро британският вестник Telegraph нареди страната ни сред най-нискобюджетните ски дестинации за британците, които традиционно си организират и зимни ски ваканции.

Най-популярна сред британците, които търсят втори дом в Европа е Франция. През ноември страната е събрала над 20% от всички търсения за имоти в чужбина. Втората най-предпочитана дестинация от британците е Испания

„Това е голяма новина и тя отразява решението на френското правителство да не облага допълнително собствениците на ваканционни имоти“, коментира Чарлз Пърди от компанията.

„И Франция, и Испания продължават да са изключително популярни страни сред потенциалните купувачи на имоти в чужбина. Несигурността в еврото е проблем, но курсът спрямо паунда продължава да се колебае в сравнително тесни граници“, допълва той.

Експертите отчитат и друга интересна тенденция в желанието на британците да се сдобият с втори дом в Европа – засилено търсене в отделни германски и полски региони. С над 82% са се увеличили търсенията на имоти в Бранденбург, Германия, с над 66% - в Заксен-Анхалт, Германия, и с над 55% - в Обербайерн, Германия.

Полша също се радва на изключителен интерес от страна на британските купувачи през ноември основно заради атрактивните инвестиционни възможности и относителната стабилност на страната.

Рязко спада обаче популярността на традиционни за британските купувачи региони в Испания като Валенсия, Майорка и Ибиза. По-малък е интересът и към летните дестинации за ваканционни имоти като Португалия, Кипър, Гърция, Турция и Малта.

За първи път в класацията на Rightmove влиза ЮАР. Страната заема 20-то място, като е събрала 0,6% от търсенията на британците за ваканционни имоти в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
22.12.2011 17:19 СтатияБългария влезе в топ 5 на най-лошите пазари на имоти за британцитеЦените на имотите в България, която е била новата Испания за британските инвеститори, сега са в свободно падане", констатират от Colordarcy.... ..Без коментар:)))..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
dessy.todorova
преди 12 години
Тази новина може да влезе в раздел "Хумор, сатира и забава".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Lazy
преди 12 години
Това ми напомня на един скеч на Владо Въргала от преди 15тина г. " Издал съм книга, как да продадем една кола на някой, после му я гепиме, щот имаме ключ, не е проблем... номера е как да му я продадем 2ри път и той да не се усети :D. Ако некой ме светне как да стане 3ти път, ще издам втори том"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още