IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ с 1,3% спад през октомври

Данни на CoreLogic показват, че понижението на цените продължава вече трети пореден месец

13:03 | 07.12.11 г.
Цените на жилищата в САЩ с 1,3% спад през октомври

Цените на жилищата в САЩ през октомври са отбелязали спад на месечна база от 1,3%, според CoreLogic Home Price Index. Намаление на цените е отчетено за трети пореден месец, пише онлайн изданието PropertyWire.

На годишна база понижението на цените на жилищата в страната достига 3,9%. Като се изключи обаче влиянието на проблемните имоти спадът е в размер на 0,5%, уточнява изданието.

„Спадът на цените се задълбочава заради слабото търсене“, пояснява главният икономист на  CoreLogic Марк Флеминг. Той обаче уточнява, че „картината“ на жилищния пазар в САЩ е различна в различните региони на страната.

Цените на жилищата в пет щата са се увеличили през октомври, като най-голямо е било повишението в Западна Вирджиния (4,8%), Южна Дакота (3,1%) и Ню Йорк (3%).

Като се изключат продажбите на проблемните имоти обаче най-голям ръст на цените е регистриран в Южна Каролина (4,6%), Мейн (3,1%) и Ню Йорк (също 3,1%).

Данните на консултантската компания показват, че през октомври най-много са поевтинели жилищата в Невада (12,1%), Илиноис (9,4%) и Аризона (8,1%).

Без продажбите на проблемни имоти най-голям спад в цените на жилищата в САЩ е отчетен отново в Невада (8,8%), Аризона (7%) и Минесота (5,7%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 07.12.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още