IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата аржентинска строителна компания иска да инвестира в Европа

Все още не е ясно към кои държави се е насочила IRSA Inversiones y Representaciones

10:43 | 01.12.11 г.
Най-голямата аржентинска строителна компания иска да инвестира в Европа

Най-голямата строителна компания в Аржентина - IRSA Inversiones y Representaciones (RSA), търси възможности за инвестиции в  Европа, съобщи онлайн изданието Property Wire.

"Най-добрите сделки се правят, когато всички спират и са парализирани", твърди Едуардо Елзтайн, главен изпълнителен директор на компанията. Той обаче не разкри към какви инвестиции или към кои държави се е насочила фирмата.

Дълговата криза в Европа потиска цените на недвижимите имоти в целия континент, като цените на бизнес имотите във Великобритания през октомври не отбелязаха ръст за първи път от повече от две години, по данни на Investment Property Databank.

Цените на имотите в Гърция са паднали с 15% от края на 2010 г. насам, предаде миналия месец вестник Kathimerini, като цитира доклад на компанията за недвижими имоти RE/MAX Hellas.

През последните две години RSA активизира инвестициите си в недвижими имоти в САЩ. През януари компанията увеличи дела си в Lipstick Building в Ню Йорк до 49% при преструктурирането на дълга на имота. Аржентинците купиха и сграда на Медисън Авеню и 34-та улица и инвестираха в Hersha Hospitality Trust, фонд за инвестиции в недвижими имоти, който държи и управлява хотели в няколко североизточни американски щати.

В същото време кварталът Палермо Сохо в Буенос Айрес преживява бум на жилищното строителство, като в сравнение с 2010 г. ръстът в сектора е 70%. В района, ограден от Санта Фе, Кордоба, Скалабрини Ортиз и Годой Круз цените на квадратен метър са прехвърлили границата от 2 500 долара и достигат 3 200 долара на някои места.

"Бумът се дължи на огромната бизнес дейност в района, което се отразява и на цените", според Ромина Смит от Clarin.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още