IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Расте търсенето на жилища под наем на Острова

Наемането на жилище е предпочитано от хора, които търсят гъвкавост, посочва представител на управляващите в страната

09:20 | 01.12.11 г.
Расте търсенето на жилища под наем на Острова

Жилищата, отдавани под наем от частни лица, ще играят все по-важна роля за осигуряването на домове във Великобритания, според британската Национална асоциация на собствениците (NLA), цитирана от онлайн изданието Property Wire.

Според Тери Алафат, директор на отдела за жилищно развитие към министерството на общините, жилищният въпрос определено е един от приоритетите на правителството, а частният сектор играе важна роля в процеса.

"Знаем, че търсенето продължава да нараства и секторът реагира, като в Англия вече са отдадени под наем жилища за 3,4 млн. домакинства, в сравнение с 1 млн. през 2005 г.", каза Алафат на годишната конференция на NLA.

"Гъвкавостта на сектора е всепризната. Наемането на жилища е предпочитано от хора, които търсят този вид гъвкавост; които искат да се местят, за да работят", допълни той. "Този сектор осигурява жилища за хора, които не могат да си позволят собствено. Знаем, че социалните жилища са под огромен натиск, а собствеността е все по-голям мираж за купувачите на първи дом", добави Алафат.

Председателят на NLA Дейвид Солъсбъри заяви, че подобни положителни коментари от страна на високопоставен представител на правителството са окуражаващи и говорят за важната роля на жилищата, отдавани под наем от частни лица, за решаването на жилищния проблем във Великобритания.

"Важно е Великобритания да може да предложи разнообразни възможности за предоставяне на жилища, а NLA ще продължи да работи с правителството, за да бъдат осигурени гъвкави опции в този момент на засилено търсене", допълни той.

Секторът на жилищата, отдавани под наем от частни лица, се развива с изключително бързи темпове през последните години, според CBRE. Структурата на сектора се е променила коренно, като делът на хората, получаващи жилищни надбавки, които живеят в подобни жилища, е на път скоро да достигне 50%.

Според компанията за недвижими имоти този сектор бележи по-добри резултати от бизнес имотите и ценните книжа. Средната възвръщаемост при него за последните десет години е 10,5%.

От CBRE посочват шест града във Великобритания с брутна доходност над 6%, които могат да се окажат привлекателни за инвеститорите.Това са Лестър с 6,4%, Шефилд и Ковънтри с по 6,3%, Стоук он Трент със 6,1% и Рединг и Бирмингам с по 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още