IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатският пазар на имоти предлага повече възможности за доходоносни инвестиции

Пазарът в региона ще продължи да расте и ще става все по-атрактивен за нови институционални инвеститори, сочи доклад

12:30 | 24.11.11 г.
Азиатският пазар на имоти предлага повече възможности за доходоносни инвестиции

Недвижимите имоти в Азия предлагат по-добри възможности за възвращаемост, отколкото САЩ и Европа, пише в доклад на Асоциацията на брокерите на недвижими имоти в азиатско-тихоокеанския регион (APREA), цитиран от PropertyMagazine.

Авторът на доклада, проф. Греам Нюъл от University of Western Sydney, посочва, че азиатският пазар на имоти съставлява 23% от глобалния, като до 2020 г. се очаква този пазарен дял да се увеличи до 34%. Растежът на пазара на имоти в региона ще се движи основно от икономическия ръст на развиващите се пазари в Азия, смята той.

В последните години на азиатския пазар на имоти се случиха повечето от значителните транзакции в сектора в световен план, се казва в доклада. Значително се е повишила прозрачността на пазара, подобрило се е и предлагането на професионални услуги в сектора на недвижимите имоти в Азия, пише още в документа.

Данни на организацията показват още, че пазарната капитализация на специализираните дружества за инвестиции в имоти в Азия възлиза на 100 млрд. долара. Дружествата, които оперират на седем основни пазари, сред които Япония, Сингапур и Хонконг, разполагат с изключително качествени портфейли и предоставят атрактивни възможности за инвеститорите.

Интересни за инвеститорите са и ислямските фондове в Малайзия, които притежават имоти с инвестиционен рейтинг в Индия и Китай.

От 2004 г. насам значително са се увеличили и фондовете за инвестиции в имоти в Азия, които не са листнати на борсата, посочва авторът на доклада. Според него те ще получат сериозна подкрепа от нови институционални инвеститори, които търсят възможности на азиатските пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още