IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха на търг нюйоркското жилище на брокера от Credit Suisse Юлиан Цолов

Купувачът ще плати близо 3 млн. долара за луксозния апартамент на Цолов, който излежава присъда за измама в размер на 1 млрд. долара

12:26 | 22.11.11 г.
Продадоха на търг нюйоркското жилище на брокера от Credit Suisse Юлиан Цолов

Жилището в Ню Йорк на българина Юлиан Цолов, бивш брокер от Credit Suisse Group AG, който призна, че е извършил измама за 1 млрд. долара, е било продадено за 2,92 млн. долара, предаде Bloomberg.

Имотът е закупен от Андрю Хайър, главен изпълнителен директор на базираната в Манхатън компания Mistral Equity Partners. Предложената от Хайър цена от 2,75 млн. долара е била най-високата.

"Общата сума, която купувачът ще плати, включва предложената сума и данъците по прехвърлянето", обясни Алън Ниселсън, адвокат на съдия-изпълнителя по делото Дейвид Малц.

Юлиан Цолов избяга от САЩ преди началото на процеса срещу него през 2009 г. Той беше върнат в страната от Испания през юли тази година, когато се призна за виновен.

Апартаментът с площ около 150 кв. м е напълно обзаведен и разполага с две спални и голяма баня, както и южно изложение с невероятен изглед към Медисън Скуеър Парк.

За търга е имало над 20 кандидати, а наддаването е започнало от 1,9 млн. долара, съобщи представител на фирмата-организатор.

Цолов закупил имота през 2007 г. за 1,99 млн. долара. Инвестирал е около 250 000 долара в подобрения, като например автоматични щори и шкафове по поръчка. Апартаментът е ипотекиран и по вноските му остават около 1,7 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още