IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте най-горещи пазара на имоти в Азия

Въпреки опасността от спукване на имотния балон, много инвеститори продължават да гледат със засилен апетит към азиатските пазари на имоти

09:04 | 23.11.11 г.
Десетте най-горещи пазара на имоти в Азия

Строителството се вихри с пълна сила в развиващите се държави. Тази тенденция е особено валидна за Азия, където населението и богатството от години непрекъснато растат. Азиатските страни пък се опитват да отговорят на нарастващите нужди от жилища заради светкавичните темпове на урбанизацията, пише Forbes.

И в Азия, както в Америка, имотният пазар процъфтява на фона на ниските лихви и растежа на икономиките. Предприемачите имаха достъп до евтин капитал и го използваха така, че заваляха масови предупреждения за „прегряване“ на азиатските пазари на недвижими имоти.

Някои правителства дори предприеха мерки за „охлаждане“ на пазарите. Въпреки това обаче индекс, съставен от Knight Frank, показва, че дори само данните от първото полугодие сочат, че пазарите в Хонконг, Тайван, Сингапур и Малайзия със сигурност ще отбележат растеж през 2011 г. спрямо 2010 г.

Много анализатори не са сигурни до какво точно ще доведе жилищният бум в азиатските държави. Някои от тях смятат, че инфлацията в тези страни нараства като функция на спекулациите на пазара на имоти.

Въпреки всички предупреждения интересът към инвестиции на азиатските пазари на имоти е голям. Самият Джордж Сорос планира да създаде фонд за имоти, за да инвестира в проекти в Китай и Хонконг.

Наскоро компанията CBRE Global Investors също обяви, че може да направи първата си инвестиция на китайския жилищен пазар след четири години в очакване правителството да започне да отхлабва рестрикциите в сектора. И всичко това на фона на прогнозите, че цените на жилищата в Китай може да паднат с до 30% догодина.

Вижте кои са десетте най-горещи азиатски пазари за инвестиции в недвижими имоти - и процъфтяващи, и залязващи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още