IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на площи в луксозните европейски молове ще останат стабилни

Забавя се темпът на завършване на нови центрове, което ще предотврати свръхпредлагането на търговски площи, прогнозират експерти

14:25 | 18.11.11 г.
Наемите на площи в луксозните европейски молове ще останат стабилни

Наемите в първокласните търговски центрове в Европа ще останат стабилни през следващите две години поради острия спад при новото строителство в пазарния сегмент, прогнозира консултантската компания Savills, цитирана от онлайн изданието Property EU.

Прогнозите се базират на изследване, проведено на седем европейски пазара - Германия, Гърция, Италия, Полша, Испания, Турция и Великобритания.

Ескпертите очакват обемът на завършените нови сгради да пада средно с по 12,5% годишно в периода от 2011 до 2013 г. За сравнение, в предходните седем години предлагането на нови търговски центрове на европейския пазар нарастваше средно с по 22,4% годишно, посочват от компанията.

Ери Мицостергиу, директор на подразделението на компанията за проучване на европейските пазари, заяви, че забавящото се темпо на завършване на нови търговски центрове в Европа ще помогне да се избегне свръхпредлагането на търговски площи.

Забавянето ще доведе и до стабилизиране нивата на наемите и задържане на ниските нива на неусвоените площи в луксозните молове, посочва Мицостергиу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още