IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Сорос се насочва към пазара на имоти в Китай и Хонконг

Милиардерът планира фонд за имоти, води преговори със строителни компании

07:50 | 16.11.11 г.
<p>
	Джордж Сорос. Снимка: Ройтерс</p>

Джордж Сорос. Снимка: Ройтерс

Милиардерът Джордж Сорос планира да създаде фонд за имоти, за да инвестира в проекти в Китай и Хонконг, предаде изданието 21st Century Business Herald, цитирано от Bloomberg.

Дъщерното дружество на Soros Fund Management LLC в Хонконг - SFM HK Management Ltd, е започнало да планира фонда в началото на тази година, а Сорос провежда срещи със строителни компании и агенти в Хонконг, съобщи вестникът, като се позова на анонимни източници.

Сред клиентите на фонда са бизнес магнати от Китай и Хонконг, допълва изданието.

Някои чуждестранни инвеститори търсят възможности на забавящия се пазар на имоти в Китай. Фондът CBRE Global Investors, който управлява активи за 94,8 млрд. долара, обяви, че може да направи първата си инвестиция на жилищния пазар в азиатската страна след четири години в очакване, че правителството ще започне да отхлабва ограниченията за имотния сектор.

Фондът на Сорос може да финансира китайски строителни компании, твърди 21st Century. Майкъл Вашон, говорител на Soros Fund Management в Ню Йорк, и мениджърът на хонконгския SFM HK Management Дай Джисин не пожелаха да коментират информацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още