IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община ще получи 9,5 млн. лв. от сделката с бившата профсъюзна школа

Купувач е „ВИПлюс“ ЕООД, дружество от структурата на "Вазов Институт", като в имота ще се настани Висшето училище по застраховане и финанси

11:17 | 14.11.11 г.
Столична община ще получи 9,5 млн. лв. от сделката с бившата профсъюзна школа

Столичната общинска агенция за приватизация продаде на търг бившата профсъюзна школа на „ВИПлюс“ ЕООД - дружество от структурата на "Вазов Институт", специализирано в областта на човешките ресурси.

Сделката е на стойност 8,8 млн. лева без ДДС, предаде БТА. С данъка общата стойност на сделката става 9,5 млн. лева.

Имотът е от 15 дка, като върху него има няколко сгради, чиято застроена площ е общо 20 хиляди кв. м. Две от сградите са строени през 50-те години, а част от останалия сграден фонд е недостроен, уточнил е за агенцията директорът на общинската агенция Марин Николов.

Опити за продажба на сградата се правят от няколко години, като първо беше организиран конкурс, след неуспешното провеждане на който агенцията е взето решение за промяна на процедурата. Миналата година кандидат-купувач беше Френският лицей "Виктор Юго", но Столична община се отметна от сключената през април 2010 г. спогодба с Франция и училището така и не получи терените.

„ВИПлюс“ ЕООД е бил единственият кандидат-купувач на имота. Задължението на фирмата е да използва имота за образователни цели, като в него ще се настани Висшето училище по застраховане и финанси, чийто президент е доц. д-р Григорий Вазов.

По думите на Марин Николов с тази сделка агенцията изпълнява плана си за приватизация и приходи през тази година.

Той допълва, че непосредствено до имота има терен от близо шест декара, който е обособена част от първоначално предвидения за продажба имот. Върху този терен ще има парк, който ще е публична общинска собственост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още