IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Събарят девет имота на Рашкови

За две от къщите на фамилията от Катуница се чакат допълнителни становища

16:29 | 10.11.11 г. 1
Събарят девет имота на Рашкови

Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Пловдив е издала девет заповеди за премахване на постройки на семейство Рашкови в с. Катуница.

Това съобщи на пресконференция началникът на РДНСК Южен централен район Мария Дончева, цитирана от БТА.
РДНСК е издала отделно и 8 заповеди, забраняващи ползването на имотите, посочи още Дончева. С издадена забрана за ползване е цехът за бутилиране на алкохол на Рашкови.

Заповеди за премахване са издадени за няколко къщи на фамилията Рашкови, огради, както и т. нар. “лятна резиденция”, която се намира в местността “Изгорялата воденица”.

Предстои да се правят допълнителни уточнения за къщата на Кирил Рашков и съпругата му, за която те притежават нотариален акт от 1974 г. За друга жилищна сграда се очаква допълнително становище от главния архитект на община Садово.

Предстои днес заповедите да бъдат връчени на адвокатите на семейството, след което започва да тече двуседмичният срок за обжалването им пред пловдивския административен съд.

Още в края на октомври РДНСК-Пловдив издаде заповед за събарянето на шестте къщи на фамилията Рашкови в с. Катуница – трите опожарени сгради при протестите след убийството на 19-годишния Ангел, и други три имота, които МВР успя да опази.

Междувременно прокуратурата и Националната агенция за приходите започнаха съвместна проверка на Кирил Рашков. Данъчните установиха, че той не е подавал данъчни декларации от седем години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Sh00tHer
преди 12 години
Дайте ги на роднините на убитото момче или за обществено ползване...Веднага да се руши... тъпо !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още