IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как забавянето на икономиката се усеща на глобалните пазари на бизнес имоти

През третото тримесечие във все повече страни се наблюдава охлаждане на интереса към инвестиции и намалява стартирането на нови строителни проекти, се казва в долкад на RICS

12:07 | 04.11.11 г.
Как забавянето на икономиката се усеща на глобалните пазари на бизнес имоти

Германия

Пазарът на бизнес имоти в Германия продължава да се представя сравнително добре, въпреки нарастващите тревоги на съседните страни. Показателите остават положителни за третото тримесечие, макар и да демонстрират леко забавяне на темпото. Брокерите продължават да бъдат оптимисти и за четвъртото тримесечие, макар и позитивните им настроения да са поотслабени.

Русия

Въпреки че настроението в Русия остава до голяма степен положително, брокерите отчитат, че този оптимизъм се е охладил в сравнение с предходните отчетни периоди. През третото тримесечие обемът на неусвоените площи е намалял, но темпото на нарастване на търсенето от страна на наемателите и новите проекти се е забавило значително.

Великобритания

Изследването показва, че пазарът на бизнес имоти във Великобритания е все по-слаб. Търсенето от страна на наемателите отново е в негативна територия, а темпото на увеличение на неусвоените площи се ускорява. При новостартиралите проекти също е налице отрицателна тенденция, а интересът на инвеститорите остава почти без промяна. Брокерите като че ли са сравнително песимистично настроени за идното тримесечие, като прогнозират спад на инвеститорското търсене и още по-сериозно влошаване при наемите и капиталовите стойности.

САЩ

Временното възстановяване на американската икономика през първите две тримесечия като че ли бе преустановено през третото, което до известна степен отразява нарастващата несигурност, надвиснала над икономиката на страната. Търсенето сред наемателите продължава да нараства, но с по-бавно темпо. Брокерите не очакват особена промяна на капиталовите стойности, а прогнозите им за наемите продължават да са негативни, макар и малко по-добри отпреди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още