IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промените в Азиатско-тихоокеанския регион вещаят силно представяне за имотите

До 2020 г. там ще живее около 50% от средната класа в света спрямо 25% в момента, като този дял ще достигне 66% през 2030 г., се посочва в изследване на пазара за имоти

17:49 | 02.11.11 г.
Промените в Азиатско-тихоокеанския регион вещаят силно представяне за имотите

"През последните 20 години площта на първокласните офиси в Азиатско-тихоокеанския регион се е увеличила от едва 15 млн. кв. м до 70 млн. кв. м. Само през следващите 4 години към този запас ще бъдат добавени още 35 млн. кв. м", обяснява д-р Мърей.

"В същото време усвояването на офис площите бележи силно увеличение. През тази година очакваме рекордно ниво на нетното усвояване, до голяма степен благодарение на бързо разрастващите се пазари в Китай и Индия.

Догодина икономиката на Азиатско-тихоокеанския регион ще продължи да се представя по-добре от останалата част от света и ще отбележи растеж от около 5,5%, като в много от нововъзникващите икономики този показател ще е между 6 и 8%. Това на свой ред се очаква да продължи да увеличава усвояването на офиси, въпреки че има вероятност за известно забавяне на рекордните нива от тази година".

Д-р Мърей предупреждава, че финансовите центрове в региона все още са повод за опасение от евентуално забавяне през 2012 г. "Финансовите центрове Хонконг и Сингапур са по-изложени на световните тенденции. Очакваме умерено забавяне на наемите и капиталовите стойности и за двата града през 2012 г."

"Наемите в региона бързо излязоха от кризата отпреди две години. Всъщност растежът в Хонконг и Сингапур е толкова бърз, че те вече са достигнали пиковите си нива. На този етап прогнозираме, че светът ще успее да избегне рецесията, в който случай Азиатско-тихоокеанският регион би трябвало да продължи да се представя по-добре на световната сцена," казва експертът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още