IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И знаменитостите са ужилени от кризата на жилищния пазар в САЩ

Известните личности също са принудени да правят големи отстъпки от офертните цени на луксозните си имоти

08:04 | 28.10.11 г. 1
И знаменитостите са ужилени от кризата на жилищния пазар в САЩ

Изглежда изпадналият в тежка криза жилищен пазар в САЩ не подбира между бедни и богати. Няколко знаменитости бяха ужилени от срива на сектора и им се наложи да претърпят огромни загуби от инвестициите си, пише изданието US News.

Професионалният борец и риалити телевизионна звезда Тери Болеа например, известен повече като Хълк Хоган, първоначално обяви огромното си имение за продан на цена от 25 млн. долара през 2006 г. В момента имотът се предлага за около 9 млн. долара, според сайтовете за имоти Zillow и Trulia. Хоган претърпя загуба и от къщата си в Клиъруотър Бийч, като взе за нея едва 1,65 млн. долара, след като първоначално й искаше 2,3 млн. долара.

И на други звезди, сред които За За Габор, Камил Грамър и Райън Рейнолдс, се наложи да намалят цените при сегашните неблагоприятни условия на пазара.

Спад на цените обаче има не само в Лос Анджелис. В цялата страна, особено в градовете с големи запаси от жилища, цените продължават да вървят стремглаво надолу.

Между август 2010 г. и август 2011 г. над една трета от продавачите в Минеаполис, Далас и Бостън са понижили първоначално исканата цена за имотите си с 5 до 8%, според данни на Trulia.

Онова, което е по-стряскащо, е може би вероятността тези продавачи да се наложи да се примирят с още по-големи намаления. Във Финикс, който бе сериозно засегнат от жилищния балон и кризата с лошите имоти, също има шанс едно към две продавачите многократно да намалят цената, на която предлагат жилището си. В Лас Вегас и Портланд статистиката е подобна.

В проценти средните намаления са от 5% в Бостън до 18% в Детройт. Средният брой дни на пазара преди първото намаление на цената обикновено варират между 52 дни в Сан Диего и 92 дни в Маями.

Защо това има значение? Милиони американци дължат повече пари по ипотеките си, отколкото е реалната стойност на жилищата им в момента. Намаленията на цените изяждат стойността, която собствениците биха могли да си възвърнат, и биха могли да увеличат задлъжнялостта на продавачите. Този сценарий не е добър за жилищния пазар, нито пък за икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lozkhris
преди 12 години
Спестяваното от всички уточнение е, че не става основно въпрос за жилището, в което живеят, а за спекулативно накупените с кредити къщи и апартаменти, които алчо са придобили с цел "инвестиция". Американците препознаха в недвижимия имот прасенце-касичка и съвсем закономерно всичко се сгромоляса. Не можеш да потребяваш в стотици, хиляди пъти повече отколкото произвеждаш. Не може всички да работят зад бюро. Не може американците да са господари, а долната класа в Китай, Виетнам и Индия да произвеждат всичко на безценица за да си го купи и мързеливият ***. Нито пък може да се наказва Япония и Германия затова че потребяват толкова, колкото произвеждат, а заедно с това и изнасят. При това качествена стока.Няма безплатен обяд. Сега ще си носят последствията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още