IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищният пазар в Германия е в подем

Особено силно през първото полугодие са поскъпнали апартаментите в Мюнхен и Хамбург

16:51 | 21.10.11 г. 1
Жилищният пазар в Германия е в подем

Пазарът на жилища в Германия процъфтява, а обемът на инвестициите за първите шест месеца на 2011 г. вече е равен на общата сума, изхарчена за цялата 2010 г., съобщи онлайн изданието на списание Overseas Property Professionals.

Особено висок е ръстът на цените, на които се продават апартаментите. На годишна база в Мюнхен и Хамбург повишението през първото полугодие е с над 10%.

"Повишения с над 5% са регистрирани и в Берлин, Франкфурт и Дюселдорф", казва представител на германската агенция за недвижими имоти Patrizia Immobilien, цитиран от изданието.

"В Щутгарт и Кьолн обаче цените като че ли са спрели да нарастват за момента, като развитието при тях остава под нивото на инфлацията", допълват от компанията.

Лайпциг се очертава като най-евтиният град на жилищния фронт в Германия, като "той е единственият от осемте градa, включени в изследването, където има лек спад на цените на годишна база".

"Цените на наемите също бележат леко увеличение от средата на 2010 г. насам в повечето големи градове спрямо същия период на миналата година, като най-силен е ръстът в Хамбург (7%) и Берлин (6,2%)", отбелязват от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
seabank
преди 12 години
УРААААААА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още