IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв имот може да си купите за 1 млн. долара в най-скъпите райони на САЩ?

С такава сума може да се купи приказна къща или голям парцел в много райони на страната, но в богаташките райони подобни оферти се намират по-трудно

10:11 | 14.10.11 г. 2
<p>
	Средната жилищна цена в Бевърли Хилс е близо 3,5 млн. долара.<em> Снимка: sxc.hu</em></p>

Средната жилищна цена в Бевърли Хилс е близо 3,5 млн. долара. Снимка: sxc.hu

Лъскавият квартал Бевърли Хилс в Лос Анджелис е прочут с известните си обитатели, както и с непрестанно растящите цени на имотите там. През това лясто средната цена на жилище в квартала с пощенски код 90210 достигна 3 469 891 долара, нареждайки го на пето място в класацията на най-скъпите пощенски кодове в САЩ, изготвен от списание Forbes. По-модерните имоти държат цени от порядъка на десетки милиони долари - комедиантката Елън Дедженеръс например иска 49 млн. долара за неотдавна обявеното си за продан имение там.

Нямате такива пари? По-скромните богаташи, които разполагат с излишни 1 млн. долара, все пак имат шанс да се впишат в луксозния квартал, станал популярен от едноименния телевизионен сериал, пише Forbes.

Горе-долу с такава сума може да се купи приказна къща или голям парцел земя в много части на САЩ, но в богаташкия Бевърли Хилс ще имате късмет, ако успеете да намерите къща, достатъчна за едно семейство, да не говорим ако към нея има и малък двор. На много от тези места предлагането на земя е оскъдно, а по-големите парцели се предлагат срещу огромни суми.

В Бевърли Хилс едноетажна къща с площ от около 285 кв. м, разположена върху по-малко от декар, се предлага срещу 1,1 млн. долара. Имотът има лятна кухя и "място за басейн", според обява на Sotheby's International Realty.

В модерната лятна дестинация Хемптънс в щата Ню Йорк в момента няма къщи, предлагащи се на цена под 1 млн. долара. В района на Уейнскот за 1,075 млн. долара може да станете собственик на жилище с площ от около 180 кв. м, разположено върху парцел от около три декара.

В Адъртън, Калифорния, където живеят ИТ милиардери като Мег Уитман и Ерик Шмит, няма нищо под 1,3 млн. долара, с изключение на къща с предстояща възбрана, която се предлага за 650 хил. долара, според сайта Trulia.com. На Гибсън Айлънд в Мериленд, изискана курортна дестинация, предпочитана от политическия елит във Вашингтон, най-ниската цена на имот на пазара е 1,9 млн. долара.

В Гринуич, Кънектикът, смятан за световна столица на хедж фондовете, 1 милион долара няма да ви стигнат, за да си купите къща (средната цена на жилищата там е около 3 млн. долара), но ако добавите около 100 хил. долара, може да станете собственик на къща с три или четири спални в близкия Олд Гринуич.

Може би най-зашеметяващата оферта сред предложенията със седемцифрена цена е апартамент с една спалня в горната западна част на Манхатън с площ от 73 кв. м, който се продава за 1,05 млн. долара. Все пак той си има и добри страни: за стандартите на Ню Йорк, той всъщност не е толкова малък, а освен това вече е отдаден под наем - така че може да се изплати като инвестиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 31 rate down comment 0
bubblehead
преди 12 години
За $50 000 се купува къща посредата на пустинята (при ужасно време) или посредата на градското гето ( при ужасна престъпност непозната дори в България) или в районите където работата е два вида селско стопанска ниско платена и в сектор на услиги също ниско платена ... тоест $50К там където никoй не иска да живее. И даже там ми се видят тия $50 000 малко, а за нормална къща на нормално място се иска $500 000 ( и няма да е нова и няма да е в идеален вид ни най-малко, напротив) и да гаража ти идва без пари ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 0
mick
преди 12 години
На гол тумбак чифте пищови. Защо не напишете статия, какво може да се купи в САЩ с 50 хил. долара, независимо че там стандарта е много много по-голям от нашия? Като споменете и точните размери на имота, дали в размерите са включени идеални части и дали е на шпакловка и замаска.А за къщите и апартаментите за 1 милион долара - дали са на шпакловка и замаска и дали включват идеални части? Щото нашите включват всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още