IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задлъжнелите Каталуния и Андалусия продават имоти за 1,3 млрд. долара

Ако продажбите се осъществят, това вероятно ще отприщи подобни действия от страна и на други задлъжнели региони в Испания, коментира анализатор

18:05 | 05.10.11 г. 1
Задлъжнелите Каталуния и Андалусия продават имоти за 1,3 млрд. долара

Каталуния и Андалусия, две от най-големите и най-задлъжнели испански провинции, се опитват да продадат имоти за 1,3 млрд. долара до края на годината, съобщи Bloomberg.

Каталуния се опитва да намери купувачи за 37 имота, включително сградата на фондовата борса в Барселона на „Пасео де Грасия“, четвъртата най-скъпа търговска улица в Испания, както и каталунското финансово министерство.

"В пакета за продажба са включени едни от най-апетитните имоти, за да сме сигурни, че продажбите ще бъдат осъществени", заяви в интервю Хасинт Биохаса, представител на властите в Каталуния. "Нашата цел е да продадем имоти за 550 млн. евро до края на тази година, което е сравнително кратък период".

Андалусия се надява да получи поне 400 млн. евро от продажбата на 76 имота, включително сградата на културното министерство в Гранада и младежки центрове в Малага.

Провинциите Каталуния и Андалусия, чиито икономики са с размерите на португалската и ирландската, имат съответно 38,5 и 13,5 млрд. евро дългове, показват данни на централната банка на Испания. Сред най-задлъжнелите испански региони са още Валенсия и Мадрид, показват още статистиката.

Ако продажбите се осъществят, това вероятно ще отприщи подобни действия от страна и на други задлъжнели региони в Испания, коментира Патрисио Паломар от CB Richard Ellis в Испания. „Испанската администрация традиционно е купувач, а не продавач, така че със сигурност има достатъчно активи за продаване“, допълни Паломар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
koly-03
преди 12 години
И кой ще ги купи? Освен държавата и повлияните от нея фондове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още