IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалитите в строителния сектор на Острова се увеличават

Спадът на доходите на домакинствата и високата безработица продължават да подкопават възстановяването при недвижимите имоти

16:34 | 05.10.11 г.
Фалитите в строителния сектор на Острова се увеличават

Броят на строителните фирми и компаниите за недвижими имоти, подали заявление за фалит в Англия и Уелс, е нараснал с 11% през третото тримесечие на фона на орязаните бюджети и икономическата несигурност, най-вече заради отменени проекти, съобщи консултантската компания Deloitte LLP, цитирана от Bloomberg.

Общо 117 фирми за имоти и строители са подали подобни заявления за периода в сравнение със 105 година по-рано. Вероятността за подобрение в секторите през следващото тримесечие е малка, а средните предприятия ще бъдат засегнати по-силно от големите изпълнители, обяви в документ британския клон на Deloitte Touche Tohmatsu.

"Нарастващите цени на енергията и значителните съкращения на строителните проекти в държавния и частния сектор доведоха до стопиране на голям брой планирани проекти", обясни Найджъл Шилтън от Deloitte. "Следващото тримесечие няма да доведе до отслабване на натиска от тези фактори", допълни той.

Икономическото възстановяване на Великобритания е несигурно на фона на забавянето на растежа в глобален мащаб – дълговата криза в Европа подрива доверието, а правителството в момента осъществява най-големите бюджетни съкращения от времето на Втората световна война.

Спадът на доходите на домакинствата в резултат на по-ускорената от очакваното инфлация и растящата безработица изяждат потребителското доверие и подкопават жилищния пазар.

Въпреки че броят на одобрените ипотеки през август достигна най-високото си равнище от 2009 г., жилищният пазар остава подтиснат, тъй като по-строгите условия за кредитиране не позволяват на хиляди купувачи на първи дом да се включат в пазара, твърди Шилтън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още