IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ню Йорк е най-добрата дестинация за инвестиции в недвижими имоти

София е подходящ град за опортюнистични инвестиции през 2012 г. в търговски, логистични и жилищни площи, посочва глобална консултантска компания

16:11 | 05.10.11 г. 3
Ню Йорк е най-добрата дестинация за инвестиции в недвижими имоти

Ню Йорк е дестинация номер 1 за инвестиции в недвижими имоти с отчетен ръст на инвестициите в сектора от 165% на годишна база за 12-те месеца до края на септември, се посочва в доклад на Cushman&Wakefield, представен у нас от стратегическия партньор на консултантската компания за България, Македония и Косово Forton International. Следват го Лондон, Париж, Пекин и Сингапур, които се очертават като градовете с най-активно търсене.

Хонконг е най-добрият град за инвестиции в търговски площи, пише още в доклада. Следват го регионът Рейн-Рур и Ню Йорк.

Най-атрактивни за инвеститорите в офис площи, според Cushman&Wakefield, са Лондон, Ню Йорк и Париж, а за инвестиционния пазар на индустриални площи най-подходящи са Сингапур, Лос Анджелис и Хонг Конг.

Инвестицията в хотелиерски бизнес пък би била най-успешна в Ню Йорк, Лондон, Париж, Сан Диего и Лос Анджелис, сочат още данните в доклада. Най-скъпи за живот са Токио, Осло и Нагоя, показват още данните на консултантската компания.

Гъстотата на населението, икономическият растеж и качеството на пазара на труда са движещи за развитието на даден град като инвестиционна дестинация. Други фактори, които оказват влияние, са стойността на работната ръка, стандартът на живот, както и имиджът на града.

В същото време разликата в доходността между отделните сектори се е увеличила, като се забелязва по-бързо подобряване на доходността от търговски площи и с това се увеличава разликата между търговски и индустриални площи.

Въпреки че се наблюдава известно подобрение на пазарите, все още властва така нареченото „бягство към качество“. Инвеститорите се насочват към първокласни активи, тъй като по-високата доходност при по-рисковите имоти не е достатъчна да компенсира допълнителния риск, пише още в доклада.

Консултантската компания посочва още, че на вторичните пазари, които са и по-рискови, доминират местни инвеститори.

Това води до по-големи различия в ценообразуването между основните и вторичните инвестиционни пазари. Очакванията са тези различия да се намалят, когато условията на пазара на наемни площи се подобрят и стабилизират и когато инвеститорите започнат да  смятат тези пазари за по-малко рискови, се посочва в доклада.

София е посочена като подходящ град за опортюнистични инвестиции през 2012 г. в търговски, логистични и жилищни площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 06.10.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
bubblehead
преди 12 години
В Ню Йорк цените на имотите са паднали с едва около 15% но дори и това не казва цялата картина, защото цялата картина е като ония дето яли свинско със зеле единия свинското другия зелето. Та на престижни места в NY метро цените не са падали въобще и точно тая стабилност е вероятно което го рави атрактивен град за инвестиции. например в Lower Манхатън ( където е борсата и където бяха Световния търговски център) цените не падаха нито през 2008 ни през 2009 ни през 2010 още по-малко сега, напротив растяха си всичкото това време... Блазя им на нашите дето чакат 200 евро/м2 в София на жълтите павета като гледам как познават и Ню Йорк ( където средна стена на жилище е $360К) . Междудругото става дума че София щяла да бъде атрактивна за инвестиции към 2012 а тя идва кво правим!? ха-ха-ха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Няма по-могъщ начин за манипулиране на хората от този да им кажеш каквото искат да чуят, докато си траеш за онова, което не биха харесали.Както казва Гьобелс, "трябва много да лъжеш, за да могат поне малко да ти повярват"!САЩ са Вълк в овча кожа. Вълкът козината си мени, но нрава никога!Който е написал тази статия, мога само да му отговоря: Ако живеем на село, трева не пасем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
bate Goiko
преди 12 години
Имам познати които инвестираха в жилища в Ню Йорк през 2006г. досега са изгубили над 60 % от парите си. Дават ги под наем за да могат да покриват данъците на имотите. Те определено не са на това мнение за дестинациите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още