IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

20% от предоговорените ипотеки в САЩ отново са в забава

Твърде вероятно е възбраните да продължат да се увеличават, тъй като много от тях се придвижват в съдебната система, заявяват регулаторите в страната

11:10 | 30.09.11 г.
20% от предоговорените ипотеки в САЩ отново са в забава

Един от всеки петима собственици, чиито ипотеки са преструктурирани по програма, целяща да намали броя на възбраните, отново изпада в неплатежоспособност година след намаляване на вноските им, обяви в свой доклад Службата за валутен контрол на САЩ, цитирана от Bloomberg.

През второто тримесечие при 20% от модифицираните заеми е налице закъснение с поне 90 дни при погасяването на вноските в рамките на една година, показва документът. Забавите с 30 до 59 дни са нараснали с 0,4% процентни пункта до 3% спрямо предходното тримесечие.

"Твърде вероятно е броят на възбраните да продължи да нараства през идните тримесечия, тъй като процедурите по редица от тях са в процес на придвижване, а алтернативите за тяхното избягване се изчерпват", гласи изявление на службата.

Забавянията по ипотечните плащания се увеличават на фона на бавния икономически растеж и безработицата в САЩ, която от април насам поддържа равнище от и над 9%. Съобщенията за неплатежоспособност, изпращани на собствениците на жилища в забава, са нараснали с 33% през август спрямо юли, сочат данни на RealtyTrac Inc. от средата на септември.

Общият брой на предоговорените кредити и планове за алтернативно изплащане за кредитополучатели в забава са намалели до 456 397 за трите месеца, завършили на 30 юни, на годишна база.

В цифрата влиза спад с 35% на преструктуриранията чрез държавната програма за достъпни жилища, която за тримесечието е отпуснала 70 071 нови планове за изплащане.

Въпреки че броят на предоговорените кредити е намалял, той е по-висок от 121 202 приключени възбрани. Общият брой на жилищните конфискации е намалял с 22% до 189 151.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още