IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британците са оптимисти за жилищния пазар

Младите са най-активни - почти половината от хората на възраст между 18 и 34 години на Острова имат намерение да купят ново жилище през следващите пет години

15:47 | 29.09.11 г. 1
Британците са оптимисти за жилищния пазар

Един от всеки четирима британци планира да купи ново жилище през следващите пет години, въпреки стагнацията на пазара на жилища, пише вестник Telegraph.

Според изследване на Santander Mortgages младите се очертават като най-активната група, като почти половината от хората на възраст между 18 и 34 години на Острова твърдят, че имат намерение да купят ново жилище през следващите пет години. В същото време един от всеки петима на възраст между 35 и 54 г. години има подобни планове, а при хората над 55 делът е 12%.

В изследването са анкетирани 2000 души в зряла възраст. 6% от евентуалните купувачи планират да влязат на жилищния пазар през следващите 12 месеца.

Директорът от Santander Фил Клиф твърди, че потребителите изглежда са оптимисти за жилищния пазар въпреки спада на цените.

"Като се има предвид, че цените на жилищата все още са значително под пиковите равнища от 2006 и 2007 г., евентуалните купувачи със сигурност не бива да губят надежда, че ще могат да си купят нов имот, тъй като на пазара има много изгодни сделки", твърди Клиф.

Жителите на Уелс изглежда ще бъдат най-активни на пазара през следващите пет години. Един от всеки трима от тях планира да си купи къща през периода. Най-слабо активни ще бъдат живеещите в източната част на Англия - едва 17% от тях имат подобни планове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bubblehead
преди 12 години
Като се има предвид, че цените на жилищата все още са значително под пиковите равнища от 2006 и 2007 г---------------------------------------------------------------------------------------Колко значително са паднали цените в Великобритания!? Аз казвам средно по 10-15%, а в по-престижните квартали 5-10%. Трябва да се знае какво е значително по стандартите на нормалните държави защото на нашенските байновци и 80% да паднат цените пак не им е значително и пак ще се чешат зад врата дали е време за купуване.... Основната разлика между нас и тях е оптимизма на бритънците и черния песимизъм на българите това е което създава черна дупка от българската икономика и пазар на имоти и кара бритънците да "са оптимисти за пазара на имоти". Бритънското общество и икономика са изтърбушени отвсяъде но оптимизма е което пропелва държавата им напред. Нерационален оптимизъм не подкрепен от фундаменталните процеси в държавата им и света но не по-малко оптимизъм. Оптимизма е основополагаща ценност на англосаксонската култура. Докато ние в това време спокойно и тъжно си копаем сами гробовете и тъжно лягаме само без да ни подканят в тях... сякаш имаем да живеем още поне 5 живота и тоя щастливия, проактивния, дейния, позитивно настроения и оптимищичния сме го оставили за 3-тия или 4-тия живот...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още