IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищните условия на над 70% от руснаците са под средните за Европа

„Високо равнище“ на живот, що се отнася до жилищни условия, имат 10% от гражданите на Русия

13:12 | 29.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Жилищните условия на над 70% от руснаците са под средните за Европа

Жилищните условия, при които живеят над 70% от руснаците, са под средното равнище, установено в Европа като нормално. Това сочи изследване на руския Национален център по равнището на жилищните условия, цитирано от РИА Новости.

Под „средни условия“ се разбира на един човек от домакинството като жизнено пространство да се падат една стая и същевременно 30 кв. м от общата площ на жилището.

Така, съгласно изследването, около 4,5% от руснаците живеят при „много лоши“ жилищни условия поради ниските си доходи.

Около една трета от руснаците живеят при „лоши“ жилищни условия. В тази категория са хората, на които се пада жилищна площ под приетите в Русия 18 кв. м на човек и в жилището няма топла вода и други минимални битови удобства.

Други над 35% от руснаците имат жилищни условия „под средните“, тъй като живеят на жилищна площ на човек над 18 кв. м, но не достигат европейския стандарт за 30 кв. м на човек и една отделна стая. Преди няколко години в посочената категория са спадали над 40% от руснаците.

Все пак, жилищните условия на около 17% от руснаците отговарят на европейските стандарти.

„Високо равнище“ на живот, що се отнася до жилищни условия, имат 10% от гражданите на Русия.

Към настоящия момент само около 20% от населението на Русия би могло да си позволи покупката на собствено жилище с жилищна площ на човек поне 18 кв. м, сочи още изследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още