IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават любимата вила за почивка на Обама

Според агента по продажбата имотът вече е привлякъл сериозен интерес от страна на заможни купувачи

08:08 | 20.09.11 г.
<p>
	Конвоят на президента на САЩ Барак Обама на път за имението на острова. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Конвоят на президента на САЩ Барак Обама на път за имението на острова. Снимка: Ройтерс

Фермата "Блу херън" (Синята чапла), известна повече като "Летния Бял дом", се продава за внушителните 23,7 млн. долара, пише Forbes. Имението, където президентът на САЩ Барак Обама прекара августовската си ваканция, преди да обяви плана си в подкрепа на заетостта в страната, се шири на площ от над 115 дка в западната част на остров Мартас Винярд край бреговете на Масачузетс.

Бегъл поглед на обявата за продажбата, публикувана от Wallace & Co. Sotheby's International Realty, показва защо президентът почива именно там всяко лято от 2009 г. насам: има достатъчно място за агентите от Сикрет Сървис и президентските помощници, както и богат набор от удобства за семейството.

Луксозният имот, един от най-големите на курортния остров, се състои от пет сгради, включително "основна къща" с площ от 475 кв. м с четири спални, три бани и медийна стая, както и винарска изба в мазето. Има и втора къща с пет спални, където се настаняват гостите. Има още гараж за три автомобила, като към него върви апартамент с две спални. Има и още една жилищна сграда с фитнес център.

Имението се нарича "ферма" заради старата конюшня, която е докарана тук от Западна Пенсилвания. Към нея има хиподрум с олимпийски размери, както и шест оградени ливади.

Градината се състои от четири крайбрежни парцела. В нея са разположени басейн, джакузи, тенис кортове, голф игрище, игрище за баскетбол, игрище за боулинг на трева. Наблизо има пристанище, както и частен плаж на брега на Атлантическия океан.

"Убеден съм, че най-доброто в този имот всъщност е басейнът," твърди Том Уолъс от Wallace & Co. Sotheby's International Realty, който е агент по продажбата. "Обграден е от прекрасна градина, като в същото време има гледка към водата, но без у гостите да изчезва чувството за уединение", допълва той.

Според Уолъс имотът, който е на пазара от съвсем скоро, вече е привлякъл "огромен брой" запитвания. Той е на мнение, че имението би допаднало на най-различни богати купувачи - от запалени любители на конете и конния спорт, до семейства, търсещи спокойно място за отдих.

След като години наред имението бе отдавано под наем на високопоставени личности като семейство Обама, собствениците му решили да го продадат, защото "семейството предпочита все повече да почива на Западния бряг", обяснява Уолъс.

Барак Обама не е първият американски президент, който обича да почива на Мартас Винярд през горещите летни месеци. Островът от години привлича американски политически величия, особено членове на Демократическата партия. Потомци на семейство Кенеди притежават и отдават под наем имоти на елитния остров от десетилетия; бившият президент Бил Клинтън и съпругата му - настоящият държавен секретар Хилъри Клинтън, също от време на време почиват тук още откакто Клинтън бе президент. Дори и бившият призидент Юлисис Грант е почивал на Мартас Виняред през 70-те години на ХIХ век.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още