IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Експерт: Имотите продължават да предоставят убежище за инвестиционния капитал

Кои са основните фактори на инвестиционния пазар на имоти и какво да очакваме в близко бъдеще?

10:37 | 19.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Експерт: Имотите продължават да предоставят убежище за инвестиционния капитал

Страховете от инфлация и някои други фактори ще продължават да тласкат капитал към сектора на имотите, смятат специалисти.

Това мнение изказва Майкъл Ван Кониненбърг, президент на инвестиционната компания Eastdil Secured, собственост на Wells Fargo, по време на конференция за имоти, организирана наскоро в САЩ от юридическата кантора Allen Matkins.

Нуждата от доходност ще насочи капитала към инвестиции в ценни книжа, обезпечени с ипотеки върху бизнес имоти, инвестиционни тръстове за имоти и директни покупки на имоти, смята той.

Той потвърждава други мнения, според които се увеличава броят на инвеститорите, които залагат на определен вид имоти, на определени локации, за сметка на други класове инвестиционни активи.

Ван Кониненбърг отбелязва, че дълговата криза в Европа ще продължава да причинява значителна волатилност, докато не бъде намерено окончателно решение.

Никой от нас не трябва да пренебрегва потенциалните проблеми, предвид ситуацията в Европа и проблемите на пазара на труда, смята той.

Той поставя въпроса „Как една глобална инвестиционна система, изградена върху годишна възвръщаемост от 7-8%, се адаптира към реалността да не печели нищо от нискорискови активи, докато се страхува от инфлация?“

Експертът е на мнение, че ниските лихвени нива в САЩ ще предотвратят двойното дъно в страната и ще направят инвестиционните капитали още по-склонни към покупка на имоти.

Инвеститорите ще се озоват в ситуация на ограничени възможности по отношение на корпоративни инвестиции от висок клас, както и други схеми с фиксиран доход.

Той е на мнение, че инвеститорите ще са склонни да плащат за по-нисък риск и цените за първокласните активи със стабилни договори за наем ще се увеличават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още