IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Русия сключиха най-голямата сделка за изграждане на склад по поръчка

Става въпрос за строителство на разпределителен център в района на Внуково край Москва с площ 44 хил. кв. м

17:26 | 15.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
В Русия сключиха най-голямата сделка за изграждане на склад по поръчка

Групата за търговия на дребно „Дикси“ и инвеститорската компания PNK Group сключиха най-голямата сделка по схемата built-to-suit (строителство по поръчка на клиента) на руския пазар на складове досега. Това съобщава консултантът по сделката Cushman & Wakefield, цитиран от Lenta.ru.  

Става въпрос за строителство на разпределителен център в района на Внуково край Москва. Сумата на инвестицията надвишава 2,6 млрд. рубли (85,77 млн. долара)

Строителството на складовия комплекс с обща площ 44 хил. кв. м вече е започнало и се предвижда да приключи за 9 месеца. В складовата база, разделена на няколко температурни зони, ще се съхраняват 4000 видове стоки.

Складовата база „Дикси“ ще стане първият терминал в Русия, отговарящ на стандарта Factory Mutual Global (FM Global). Този стандарт е разработен от водещи застрахователни компании и предвижда по-специални изисквания за противопожарната безопасност и надеждността на сградите.

Според експерти проектите built-to-suit напълно ще се утвърдят като отделен сегмент на пазара за складови недвижимости в Русия. Такива сделки са едва ли не единствената възможност за големите компании да получат под наем или да станат собственици на складови обекти в предварително определените срокове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още