IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

JLL: Несигурността на глобалните пазари на имоти продължава

Общо 104 млрд. долара има привлечени за инвестиции в имоти в Азия за тази година, сочи проучване

15:58 | 15.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
JLL: Несигурността на глобалните пазари на имоти продължава

Несигурността продължава да играе ролята на доминиращ фактор на глобалните пазари на имоти, смята изпълнителният директор на една от най-големите консултантски компании в света Jones Lang LaSalle Inc. (JLL), пише Ройтерс.

Базираната в Чикаго компания отчете печалба за второто тримесечие, която бе малко над очакваното, но предупреди, че несигурното възстановяване през последната година вероятно се изчерпва. 

Изпълнителният директор Коли Дайър обяснява, че несигурността се дължи на страха относно глобалната ситуация, който е обзел пазарите през последните месеци.

Компанията вероятно ще осъществи две придобивания в азиатско-тихоокеанския регион през следващите шест месеца, за да разшири своята експертиза и услуги в региона, коментира Алистър Хюс, изпълнителен директор на компанията за Азия.

Тази година JLL придоби южноафриканската Bradford McCormack & Associates, търсейки начин за разширение на присъствието си на развиващите се пазари.

Много от големите компании ще се насочват към Азия и тихоокеанския регион с цел да разширят своите портфейли от имоти през следващите години.

Бизнесът на JLL в Индия се очаква да допринесе близо 5% от общите глобални приходи на компанията за 2011 г. Този дял се очаква да се повиши до 6-7% до края на другата година.

„Целият индийски бизнес расте по-бързо от Азия, която пък расте по-бързо от останалата част от света“, казва Дайър.

По някои данни световните инвеститори са заделили 104 млрд. долара за инвестиции в бизнес имоти в Азия в рамките на настоящата календарна година, което е с 45% повече в сравнение със сумата, отчетена в средата на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още