IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goodman ще увеличава портфолиото си от имоти в Китай 10 пъти

Компанията цели да увеличи стойността на активите си в Китай до 3-4 млрд. долара през следващите пет години

13:14 | 07.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Goodman Group</p>

Снимка: Goodman Group

Австралийската група за имоти Goodman обяви, че възнамерява да увеличи портфолиото си от имоти в Китай десетократно, като стойността на активите в страната ще достигне 3-4 млрд. долара през следващите пет години, тъй като ще се стреми да увеличи експозицията си към втората по големина икономика в света, предава Ройтерс.

„Китай е много важен за нас през следващите 5-10 години“, коментира Грег Гудман, изпълнителен директор на компанията.

Концернът е специализиран в инвестиции в складови и логистични центрове, а китайският държавен инвестиционен фонд China Investment Corp (CIC) е най-големият акционер в него с дял от 18%. Инвестициите на Goodman в Китай в момента са на стойност около 350 млн. долара.

„Австралия е страна с население от 20-22 млн. души и ние там имаме активи на стойност 10 млрд. долара“, казва Филип Пиърс, управляващ директор на Goodman за Китай.

„Китай е страна с население от 1,3-1,4 млрд. (души), като наистина приходите там са ниски, но все пак има възможности“, твърди той, като добавя, че е вероятно Китай да се превърне в най-големия пазар за компанията.

С инвестицията си в Goodman през 2009 г. CIC предостави на компанията възможност за мащабни сделки и надежден имидж, необходими за амбициите й в Китай, коментира анализаторът от CLSA Джон Ким. 

Goodman управлява активи на обща стойност 19,3 млрд. долара. Тя е специализирана също в управлението на индустриални имоти и бизнес паркове.

Компанията има дейност в Австралия, Нова Зеландия, Азия и Европа, като проявява интерес и към пазара в САЩ, където възнемарява да стъпи през следващите 12-18 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още