IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Арабски милиардер наема апартамент в Лондон за 90 хил. долара седмично

Това е поредното доказателство, че арабските инвеститори са сред най-големите купувачи и наематели на луксозни имоти във Великобритания

18:30 | 01.09.11 г.
Арабски милиардер наема апартамент в Лондон за 90 хил. долара седмично

Бизнесмен от Близкия изток е подписал договор за наем на най-скъпия имот в Лондон, който струва 55 000 паунда (90 000 долара) седмично, пише онлайн изданието Arabian Business, като посочва, че това е поредното доказателство, че арабските инвеститори са сред най-големите купувачи и наематели на луксозни имоти във Великобритания.

Предстои скоро неназованият бизнесмен да се премести в апартамента с четири спални в един от най-скъпите квартали на британската столица -- Найтсбридж, съобщи компанията за недвижими имоти Harrods Estates. Удоволствието ще му струва 4,7 млн. долара годишно. Компанията отказа да потвърди националността на наемателя, но британският вестник Daily Mail съобщи, че става въпрос за "анонимен мъж от Близкия изток".

От Harrods Estates обясняват, че напоследък се наблюдава ръст на търсенето на луксозни имоти в Лондон от страна на клиенти от Близкия изток, Русия и Азия. Според фирмата от март досега средната цена на наемите е нараснала до 4285 паунда в сравнение с 1955 пануда през същия период на миналата година.

"Близо 89% от продажбите ни са от богати хора от чужбина, особено от Русия, Близкия изток и Азия, където постигаме най-големите си продажби", твърди Шърли Хъмфри, директор продажби и маркетинг в Harrods Estates.

"Пазарът на луксозни имоти в Лондон е най-бързоразвиващият се във Великобритания. Свидетели сме не просто на повишено търсене от страна на купувачите, но и от страна на наемателите, което на свой ред тласка цените нагоре. Неотдавна имахме сделка за наем за 55 000 паунда месечно, което е рекордно висока стойност за нас".

Лондон често е възприеман като убежище за инвеститори от Близкия изток, които идват в британската столица по време на горещите летни месеци.

Купувачи от Близкия изток и Северна Африка са сред харчещите най-много за луксозни имоти, като държат 10% дял от този тип имоти в централен Лондон, съобщи през юни консултантската компания Savills.

В стойностно изражение собствениците на жилища от този регион държат 13% от най-скъпите имоти в Лондон.

Луксозният комплекс One Hyde Park, който бе пуснат през януари, счупи световните рекорди за най-висока цена на квадратен фут, която достигна 6000 паунда (65 хил. паунда за кв. м).

Твърди се, че сред купувачите в комплекса, който включва 86 апартамента с изглед към Хайд Парк или Харви Никълс, е катарският шейх Хамад Бин Джасим Джабер Ал-Тани. Между 20 и 25% от продажбите са на купувачи от Близкия изток, като най-евтиният апартамент в комплекса струва 5,75 млн. паунда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още