IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планираните продажби на съществуващи жилища в САЩ със спад през юли

Спадът е на месечна база, на годишна бе регистриран ръст от 14,4%

18:18 | 29.08.11 г.
Планираните продажби на съществуващи жилища в САЩ със спад през юли

Индексът, отразяващ промените в обема на планираните продажби на съществуващи жилища в САЩ, се е понижил през юли с 1,3% до 89,7 пункта на месечна база, се посочва в съобщение на американската Национална асоциация на брокерите на имоти, цитирано от РИА Новости.

Анализатори, анкетирани от уебсайта dailyFX.com, прогнозираха спад от 0,9%. На годишна база показателят е нараснал с 14,4%.

„Пазарът може спокойно да тръгне към устойчив ръст при нормализиране на ипотечните стандарти“, твърди в съобщението старши икономистът в асоциацията Лорънс Юн.

При изчисляването на индекса за база от 100 пункта се приема средният брой на планираните продажби през 2001 г., когато за първи път бяха предоставени подобни данни.

Индексът на планираните продажби е изпреварващ показател за пазара на жилища и отразява броят на подписаните договори за покупко-продажба на жилищни имоти, по които транзакциите още не са приключили. Приключването на сделките обикновено отнема един-два месеца.

Данните за приключените сделки се включват в индекса за продажби на съществуващи жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още