IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Жилищните цени на Острова се понижават през август за четвърти пореден месец

Експерти прогнозират, че търсенето на жилища в страната може да продължи да отслабва с течение на годината

12:28 | 29.08.11 г. 1
Жилищните цени на Острова се понижават през август за четвърти пореден месец

Цените на жилищните имоти във Великобритания се понижиха за четвърти пореден месец през август, а търсенето на жилища може да продължи да отслабва с течение на годината, обявиха от компанията за проучвания в сектора Hometrack Ltd.

Средната цена за жилищен имот на Острова е паднала с 0,1% спрямо юли и е с 3,7% под нивото си от година по-рано, сочат данните на базираната в Лондон компания, цитирани от Bloomberg. В Лондон е отчетено увеличение от 0,1%.

„Слабият потребителски сентимент, натискът върху доходите на домакинствата и несигурната икономическа перспектива вероятно ще доведат до допълнително отслабване на търсенето през останалата част от годината“, коментира Ричард Донъл, директор проучвания в компанията. „Това вероятно ще ускори низходящия натиск върху цените през есента.”

Нестабилното икономическо възстановяване, растящата безработица и най-големите съкращения на държавните разходи от Втората световна война насам тежат на жилищния пазар в страната и подкопават потребителското доверие.

Английската централна банка понижи прогнозата си за икономическия ръст на страната този месец и остави основния лихвен процент на рекордно ниско ниво, като предупреди, че кризата в еврозоната и глобалното икономическо охлаждане заплашват да засегнат британската икономика.

Търсенето на жилища се е свило с 1,2% през август, отчитат от Hometrack. Делът на сделките, за които е постигнато споразумение, е нараснал с 3,6% този месец след скока от 9,6% през юли. Продавачите са приели цени, които са равни на средно 92,5% от офертните нива, което е най-ниският дял от шест месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dosadnik
преди 12 години
http://***.investor.bg/news/article/122220/122.htmlПоне като пишете коренно-противоположни статии, гледайте да не са една под друга, че се набива на очи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още