IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата в Англия и Уелс с 1% ръст на месечна база през юли

Това е рядък положителен сигнал от жилищния пазар на Острова, който е в застой

17:59 | 26.08.11 г.
Цените на жилищата в Англия и Уелс с 1% ръст на месечна база през юли

Цените на жилищата в Англия и Уелс са се повишили с 1,3% през юли на месечна база, показват данни на британския поземлен регистър, цитирани от Ройтерс.

Това е рядък положителен сигнал от жилищния пазар, който е в застой, твърдят от Ройтерс.

Въпреки това цените остават с 2,1% по-ниски на годишна база, което е близо и до аналогичния показател за юни от 2,6%, когато бе регистриран най-големия спад за почти 2 години.

Проучване на банката Nationwide и компанията за имотни данни Hometrack показват доста по-сдържана картина на жилищния пазар през юли.

Повечето анализатори очакват спад в цените на жилищата през следващите няколко месеца, тъй като увеличените данъци, инфлацията и бавният ръст на заплатите притискат домакинствата.

От поземления регистър обявиха, че средната цена на едно жилище през юни е била 163 049 паунда.

Единственият регион, регистрирал ръст на цените на жилищата на годишна база, е Лондон, като повишението е с 1,3%. Най-голям е спадът в Североизточна Англия – 8,8% на годишна база и 2,3% на месечна база.

От регистъра съобщиха също, че броят на продадените жилище на годишна база е намалял, като през май общите месечни продажби са били 46 870 при 52 170 през май 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още