IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните инвеститори в бизнес имоти с 50% дял от сделките по света

До края на 2011 г. глобалните инвестиции може да достигнат 306 млрд. евро

11:29 | 16.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

Общо 50% от сделките с бизнес имоти по света през второто тримесечие са били направени от чуждестранни инвеститори, сочи доклад на Jones Lang LaSalle (JLL).

Обемът на инвестициите през периода е достигнал 72 млрд. евро.

Според компанията глобалните инвеститори, както и тези от САЩ и Сингапур, са били най-активни.

От компанията потвърждават първоначалните си прогнози за 306 млрд. евро глобални инвестиции до края на годината, предвид силния старт на годината. Този обем обаче ще бъде достигнат единствено ако настоящата пазарна волатилност и несигурност отзвучат, и ако в световната икономика няма други значителни спадове.

От JLL казват, че в период на нестабилност активите с добро качество ще имат предимство. Въпреки това за сделките, особено за по-мащабните от тях, ще е необходимо по-дълго време за финализиране.

По отношение на нетните инвестиции, глобалните инвестиционни фондове бяха най-активните купувачи през второто тримесечие с нетен обем на сделките от 9 млрд. евро. Те бяха следвани от инвеститори от Сингапур с 1,5 мрд. евро и от Швеция с 556 млн. евро.

Най-голям източник на капитал бяха САЩ с 19 млрд. евро директни инвестиции в бизнес имоти, което бе с 5 млрд. евро повече в сравнение с първото тримесечие. Въпреки това повишеният обем бе инвестиран предимно на пазара в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още