IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват светло бъдеще за хотелите в Лондон

Заради слабата лира и ограниченото предлагане лондонският пазар се представя най-силно в европейския сектор на хотелиерството

11:42 | 10.08.11 г.
Очакват светло бъдеще за хотелите в Лондон

Лондон е най-добре представящият се пазар на хотели в Европа благодарение на слабата лира и сравнително ограниченото предлагане на стаи, което прави средата, в която работят съществуващите хотели, по-благоприятна.

Според резултатите от Изследването на настроението сред собствениците на хотели за 2011 г. на Knight Frank, цитирано от онлайн изданието PropertyEU, на пазара има добро предлагане на луксозни стаи, като фокусът е в Уест Енд и Ситито. Тринити Скуеър е на път да се превърне в "квартала за нощувки" с неотдавнашното и предстоящо откриване на няколко нови хотели.

В  регионите, традиционни туристически дестинации като Оксфорд, Кембридж, Бат, Йорк и Единбург се представят сравнително добре благодарение както на интерес от страна на бизнеса, така и от страна на туристите. Извън секторите със смесени сегменти обаче пазарът изпитва затруднения.

Като цяло секторът има проблеми за решаване, особено в някои от главните регионални градове, където има сравнително силно предлагане на хотели за бизнес сегмента.

Две години след най-голямата рецесия обаче секторът като цяло се справя добре, което можеше да се очаква.

Не е изненада, че резултатите на Knight Frank показват ясно разграничение между по-активните положителни условия за търговия в южна Англия и по-трудни обстоятелства на север.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 10.08.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още