IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Малцина купувачи на имоти във Великобритания имат реалистичен план за покупка

Едва 14% спестяват и правят жертви по отношение на начина си на живот, за да постигнат целта си

16:29 | 02.08.11 г.
Малцина купувачи на имоти във Великобритания имат реалистичен план за покупка

Въпреки че над три четвърти от британците, които не притежават собствено жилище, искат да имат свой дом, едва 14% спестяват и правят жертви по отношение на начина си на живот, за да постигнат целта си, сочи изследване на Halifax, цитирано от Property Wire.

Докладът показва също, че едва една трета, или 32% от хората без собствен имот, имат реалистичен план за закупуване на къща през следващите пет години, а 14% твърдят, че спестяват всяко пени за депозит и се лишават, за да го правят. Други 14% пък се опитват да пестят, но харчат парите за забавление.

Изследването разкрива и най-често срещаните финансови лишения, които правят собствениците на жилища, за да закупят по-голям дом. Една трета твърдят, че са намалили или спрели излизанията, а една четвърт казват, че са ходили на по-малко или по-евтини почивки, или пък са харчили по-малко за дрехи, тоалетни принадлежности или фризьор (24%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още