IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Студентските общежития не могат да са в категорията на хотелите, смята Фандъкова

Ще бъде сформирана работна група към НАП с представители на общината, която да предложи проект за промени в нормативната уредба

10:00 | 22.07.11 г.
Студентските общежития не могат да са в категорията на хотелите, смята Фандъкова

“Необходима е промяна на нормативните документи с цел прецизиране на статута на общежитията, които се използват за жилищни нужди на студентите”, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

„Тези имоти не са хотели, нито апартаментни хотели, за да попадат в една категория с тях”, мотивира се тя.
Във връзка с казуса столичният кмет Фандъкова е разговаряла с директора на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов. Двамата са се уточнили да бъде сформирана работна група към НАП с представители на общината, която да предложи проект за промени в нормативната уредба.

Към момента Столична община предлага различни варианти за заплащане на такса смет за нежилищни имоти. Собствениците имат възможност да заплатят таксата, като заявят необходим брой контейнери, което чувствително би намалило таксата.

Вчера от Столичната община съобщиха, че таксата за битови отпадъци на студентските общежития в София се определя съгласно указанията на НАП.

В писмо от приходната агенция до Столичната община е указано, че общежитията не се възприемат като жилищни обекти, а според класификатора за предназначението на сградите и самостоятелните обекти към тях към Наредба 3 от 28 април 2005 г. са в категорията на общежития, хотели, апартаментни хотели и други сгради за временно обитаване. Според тази наредба като жилищни сгради се възприемат само обектите за постоянно обитаване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още