IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в търговски имоти в Европа достигнаха 4,9 млрд. евро за тримесечието

Активността остава концентрирана основно във Великобритания и Германия

18:45 | 21.07.11 г.
Инвестициите в търговски имоти в Европа достигнаха 4,9 млрд. евро за тримесечието

Преките инвестиции в търговски имоти в Европа са достигнали 4,9 млрд. евро през второто тримесечие на 2011 г., сочат данни на компанията Jones Lang LaSalle, цитирани от PropertyEU. Особено силна е активността в Русия и Полша.

Общите инвестиции от началото на годината възлизат на 13,6 млрд. евро, или с 34% над обема им през същия период на миналата година.

Активността остава концентрирана основно във Великобритания и Германия, където са осъществени 56% от инвестициите за периода в стойностно изражение. Сделките в Швеция са на обща стойност 572 млн. евро, като регионът продължава да привлича значителен интерес. Швеция вече надмина нивата на сделките за цялата 2010 г., като само за първото тримесечие стойността им възлиза на 896 млн. евро.

В Източна Европа активността в Русия (432 млн. евро) и Полша (332 млн. евро) е подсилена от някои ключови сделки, сред които се откроява покупката за 278 млн. евро на Горбушкин двор и търговския център Филион в Москва, както и продажбата за 171 млн. евро на търговския център Promenada във Варшава.

Джеръми Еди от Jones Lang LaSalle коментира, че "в момента търсенето от страна на инвеститорите остава концентрирано в основните европейски пазари като Франция и Германия, но очакваме значителни обеми на инвестициите и в Полша и Централна и Източна Европа до края на тази година. Инвеститорите, водени от желанието за по-висока възвръщаемост, се насочват към пазари с растеж като Русия и Турция, които осигуряват възможности за увеличение на наемите и оборотите".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още