IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затруднената Engel си осигури финансиране да продължи с разпродажбата на имоти

Компанията продължава с разпродажбата на неосновните си строителни проекти в региона

12:21 | 19.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Един от проектите на Engel в Чехия. <em>Изображение: Engel</em></p>

Един от проектите на Engel в Чехия. Изображение: Engel

Изпадналата в сериозни финансови затруднения компания за имоти Engel East Europe N.V. обяви, че си е осигурила достатъчно финансиране, което да й позволи да продължи със своята програма за разпродажба на активи в Източна Европа.

Компанията, която се търгува на алтернативния сегмент на Лондонската борса AIM, вече е получила краткосрочно финансиране от 250 хил. евро.

Това стана възможност, след като компанията майка на Engel сключи споразумение с базираната в Кипър GBES Ltd., според което втората придобива 53% от първата срещу 9,2 млн. евро. Инвеститорът се ангажира да предостави също и кредит в размер на 10,2 млн. евро на компанията майка.

GBES се е съгласил също да предостави на Engel „достатъчно финансови ресурси, за да покрие своите краткосрочни нужди от работен капитал“, съобщават от компанията.

Това ще предостави достатъчно капитал на Engel, за да й помогне да продължи реализацията на продажбата на своите неосновни строителни проекти. Така компанията предвижда да се концентрира върху завършването на онези проекти, за които смята, че ще генерират най-висока възвръщаемост.

Преди кризата Engel имаше няколко проекта у нас, но в резултат на затруднения пазар спря дейността си на българския пазар. Компанията впоследствие реши да съсредоточи дейността си върху по-установените пазари в Централна Европа.

В началото на миналата година тя продаде два жилищни проекта у нас за общо 25 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още