IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски инвеститор планира спекулативни проекти за имоти в Европа

Определени пазари като Франция, Германия и Полша вече са узрели за спекулативни проекти, смята британската Segro

13:00 | 18.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Визуализация от проекта Slough Estate. <em>Изображение: Segro</em></p>

Визуализация от проекта Slough Estate. Изображение: Segro

Британският инвестиционен тръст за имоти Segro планира развитието на спекулативни проекти в избрани локации на континентална Европа.

Във Великобритания компанията вече работи по някои спекулативни проекти в рамките на своя проект за регенерацията на бизнес комплекса Slough Estate в Бъркшър.

Наред с британския пазар обаче компанията смята, че моментът за подобни проекти е подходящ и от гледна точка на пазарите във Франция, Германия и Полша

Преди кризата компанията вече е придобила редица терени в различни европейски градове, казва Андрю Гълифорд, управляващ директор на компанията за континентална Европа.

„Нашият подход за спекулативните проекти е да напредваме в разумни измерения там, където има истински дисбаланс между търсене и предлагане“, коментира той, цитиран от PropertyEU.

„Ние имаме значително портфолио от земя в Дюселдорф и Берлин и изграждаме проект от 12 хил. кв. м в близост до летището на Берлин, който ще бъде нашият пръв спекулативен проект. Също така работим по проект от 3 хил. кв. м в Лодж в Полша, който е чисто спекулативен...“

Също така компанията работи по още два проекта за бизнес сгради в Полша, които имат предварителна запълняемост от между 40 и 70%.

По мнението на Гълифорд специално пазарите в Германия и Полша имат голям потенциал.

Делът на свободните площи в проектите на компанията в Полша се е понижил до 5% в сравнение със средното ниво за пазара от 15%.

Той казва, че всички сегменти в Полша се представят много силно, като пазарът в регионалните градове е с по-добри показатели от този в столицата.

Според компанията редица градове в Германия също предоставят възможности. За сравнение, пазарът във Франция е двупластов, като Париж се развива много добре, но пазарът извън столицата е „доста труден“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още