IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК спря ремонта на хижа „Мусала”

От комисията са установили няколко нарушения на процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка

14:20 | 11.07.11 г.
КЗК спря ремонта на хижа „Мусала”

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила решението на изпълнителния секретар на Български туристически съюз за избор на изпълнител за доизграждането и ремонта на хижа „Мусала”, съобщиха от ведомството.

От КЗК са установили няколко нарушения на процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка.
Според комисията жалбата на "Главболгарстрой" АД, че дружеството, избрано за изпълнител, Консорциум "Мусала 2011", е предложило цена за изпълнение, превишаваща допустимата стойност на поръчката, обявена в документацията на възложителя, е основатела. В тази връзка от КЗК смятат, че участникът незаконосъобразно е допуснат до оценка и класиране, тъй като не отговаря на предварително обявените условия на възложителя.

По жалбата на Обединение „Красстрой Виана” от комисията са установили, че жалбоподателят е отстранен формално и незаконосъобразно от процедурата единствено поради липса на номерация на отделните пликове от неговата оферта, тъй като същите са били надлежно надписани какво съдържат.

Следващо нарушение, което КЗК е установило, е свързано с неправилно разписване от страна на изборната комисия на предложението за изпълнение на поръчката – плик № 2 на всички участници, което изискване е съществено от гледна точка гарантиране невъзможността за подмяна на вече представени документи.

В резултат на тези нарушения КЗК връща преписката на възложителя за прекратяване на процедурата за възлагане на обществената поръчка при спазване на мотивите в решението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още